Kérdések

Amennyiben itt nem találsz választ kérdéseidre, írj nyugodtan az office@icase.hu e-mail címre, vagy hívd ügyfélszolgálati telefonszámunkat a +36 30 418 4980 számon.


Hogyan tudok fizetni?

A megrendelt termékek árát és az esetleges szállítási költséget három féle módon tudod fizetni: készpénzben az áru átvételekor a futárnak, bankkártyával az interneten, a rendelés leadásakor előre, vagy PayPal fiókoddal az interneten előre utalva. Utalvánnyal történő fizetésre nincs lehetőség.

Amennyiben bankkártyás vagy PayPal-os fizetés esetén egy tételt mégsem sikerül beszereznünk, a termék vételárát a lehető leghamarabb – legfeljebb 30 napon belül – automatikusan visszahelyezzük a kártyádra.

Hogyan tudok vásárolni?

A webáruházunkban a vásárlásnak nem feltétele a felhasználó regisztrációja! A regisztráció elsődleges célja a vásárlás egyszerűbbé tétele, az áruház kényelmi szolgáltatásainak és egyedi ajánlatainak igénybe vétele. A megadott szállítási és statisztikai adatokat személyes információként kezeljük. A megrendelés optimális teljesítéséhez szükséges szállítási adatokat kizárólag a futárszolgáltató felé közvetítjük.


Az áruházba a bejelentkezést, vagy a kosár menüpont alatti szállítási adatok megadását követően van lehetőség megrendelés leadására. Bejelentkezés után a felhasználó megtekintheti és módosíthatja az adatlapján található információkat.

Hogyan tudom megváltoztatni az adataim?

A regisztrációkor megadott adataidat bármikor módodban áll megtekinteni, illetve módosítani. Ezt az Áruházba történő belépés után a Profilom menüpont alatt tudod megtenni. Felhívjuk figyelmedet, hogy a regisztrációkor megadott felhasználó nevedet nem tudod módosítani.

Mi történik, miután megrendeltem a terméket?

A beérkezett rendelésedről rendszerünk minden esetben automatikus értesítést küld a regisztrációkor megadott e-mail címedre. Ezt követően kezdjük meg a megrendelés tényleges feldolgozását. A rendeléseket a rendelkezésre álló készlet erejéig teljesítjük. Amennyiben a megrendelés maradéktalan teljesítésének raktárkészlet hiányában nem tudunk eleget tenni, elérhetőséged egyikén felvesszük Veled a kapcsolatot. Végül a csomag elkészülte után még egy értesítést küldünk a kiszállítás várható idejéről.

Mit tegyek, ha elfelejtettem a jelszavam?

Amennyiben elfelejtetted jelszavad, kattints az Elfelejtett jelszó gombra. Itt meg kell adnod a regisztrált email címedet, amire elküldjük azt a védett linket, ahol az új jelszavadat meg tudod adni. Innentől kezdve ezzel a jelszóval tudszbelépni áruházunkba, amit a Személyes adataim menüpontban bármikor meg tudsz változtatni.

Amennyiben nem érkezik meg ez az email kérlek keresd fel ügyfélszolgálatunkat.

Ki végzi a szállítást?

A megrendelt terméket a GLS (General logstic System) futárcég segítségével juttatjuk el.

Létezik nemzetközi szállítás?

Jelenleg csak Magyarország területére szállítjuk ki termékeinket, de 2011 novemeberétől már elérhető lesz a külföldi szállítási is.